Chr. Mannenkoor “Emmeloord” o.l.v. Johan Bredewout

Christelijk Mannenkoor “Emmeloord” ©     Contact adres: Kampwal 16, 8301 AB Emmeloord.    Voor inlichtingen tel. 06-53538108

Home Privacyverklaring Concertagenda 2022 Informatie Dirigenten CD's - DVD Foto's  Video's Contact Repetities

Welkom

Johan Bredewout
conductor

Johan Bredewout is a much requested soloist and accompanist and has collaborated on many   concerts and CD recordings.

He also works regularly in radio and television programs such as the well-known TV program   ‘Nederland zingt' of the Evangelische Omroep in the Netherlands.

He is the regular organist of the St Nicholas Church in Vollenhove (NL).

 

Johan Bredewout is the conductor of several Dutch choirs including:

De Zeeklank' in Vollenhove (mixed voice choir)

Christelijk Mannenkoor' in Emmeloord, (male voice choir),

Het Grote Kerk Koor' in Apeldoorn, (mixed voice choir).

With these choirs he regularly performs concerts.

 

Besides his performing work, Johan is also involved in composing and arranging choral music.

After the project ‘Ononderbroken' (contemporary adaptations of a number of psalms), he wrote five oratorios:

1. ‘Een Nieuw Begin' (Christmas Oratorio),

2. ‘Creation' (based on Genesis 1),

3. ‘Ruth' (from the biblical Ruth),

4. ‘Van Liefde Ongekend' (Passion-Easter) and

5. ‘Het Nieuw Jeruzalem' (Revelation).

 

At his silver jubilee as conductor of ‘De Zeeklank', Johan received a Royal Decoration for his contribution to the Dutch choral tradition.

 

Johan's biggest challenge is to continually deepen the development of his musical talents. Music has moved him since his childhood and above all the combination of music with religion continues to fascinate him.

Anne Kroeze
2e
dirigent en begeleider

Dirigenten engels

Anne Kroeze werd geboren in Stadskanaal op eerste kerstdag 1975. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Zwolle bij Harm Jansen. Lessen steunvak piano volgde hij aan het conservatorium te Utrecht bij J. Zwart jr.


Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, dat een onderdeel is van het Utrechts conservatorium, waren zijn docenten Arie Abbenes en Bernard Winsemius.

Sinds januari 2000 is Anne begeleider op orgel en piano van het Christelijk Mannenkoor ‘Emmeloord’ waarmee hij in september dat jaar een concertreis naar Canada maakte.


Als nieuweling in het begeleiden van een groot koor, werd Anne op zijn beurt begeleid door dirigent/pianist Johan Bredewout. Als begeleider van het gemengd koor ‘Melody Singers’ is hij actief sinds september 2002.

Ook begeleidt hij regelmatig andere koren in de rest van het land. Anne Kroeze won verschillende prijzen bij carillonconcoursen.


Eerste prijswinnaar was hij van de international carilloncompetition te Springfield, Illinois in de Verenigde Staten in juli 2000 en het beiaardconcours te Winterswijk in september 2001. In Ann Arbor, Michigan in de VS deed hij examen carillon in juni 2002. Ook is hij lid van de Amerikaanse Beiaardiersvereniging.


Jaarlijks geeft hij concerten in binnen- en buitenland.  Anne is één van de organisten aan de Grote of Sint Nicolaaskerk te Vollenhove. Hij is beiaardier te Emmeloord, Leeuwarden en Epe. Ook is hij dirigent van het "Hervormd Kerkkoor” te Heerde en dirigent van "Zanglust" te Vollenhove en bovendien werkzaam als assistent-organist van de Buitenkerk te Kampen.